Login
Register
startmenuen

Skrot din bil og tjene penge

Når din bil svigter sin MOT eller har en fejl, der er for dyrt at reparere, og du beslutter dig for at kassere det, hvad er mulighederne? Vi finder ud af.

Når en bil bryder sammen, går ned eller ikke dens MOT og omkostningerne ved at gøre det trafiksikker ikke umagen værd, er det tid til en tur til den store parkeringsplads på himlen - det bilkirkegård.

I fortiden, har du måske nødt til at betale for at få din bil taget fra dine hænder. Men nuværende retningslinjer er indført for at undgå forladte biler betyder, at bortskaffelse af dit gamle køretøjer bør være gratis.

Og på grund af stigningen i skrot metal værdier, du bør være i stand til at få nogle betaling for din bil.

Den ophugning proces har ændret sig meget i de seneste år. Under EU End of Life direktiv bragt i 2005 er der et genanvendelsesmål på 85 procent for skrot biler.

Dette skal finde sted på en bilkirkegård, eller Autoriseret Treatment Facility (ATF), da de nu er kaldet, er det licenseret af Miljøagentur.

Sortering papirarbejdet
Det vigtigste aspekt af ophugning din bil er sortering ud papirarbejdet. Når du afleverer den bil, du bliver nødt til at producere V5 registreringsdokumentet og bør gives en kvittering.

En skrotningsattest (CoD) bør derefter bogføres eller sendt til dig inden for en uge.

Torsken er en DVLA certifikat, som beviser, at du har haft bilen genvindes korrekt og frikender dig om eventuelle fremtidige ansvar for det.

Online skrot værdiansættelser
Den nemmeste løsning for ophugning din bil er at bruge et websted som Fjern min bil eller ScrapCarNetwork, som tilbyder dig citater baseret på den bedste pris fra lokale skrotpladser.

Alt du skal gøre er at indtaste dit postnummer, og antallet af din bil registrering og stedet vil generere en række citater.

Disse kan variere baseret på, om du leverer bilen eller få det afhentet, men ofte er forskellen ikke er en væsentlig en.

Den pris, der tilbydes af sites er baseret på bilen være i et tilgængeligt sted, komplet, uden affald, med oppustede dæk og nøgler til rådighed.

Salg af bildele
Nogle bilister foretrækker at sælge de mest salgbare dele såsom dæk, batteri og lignende individuelt og derefter forhandle direkte med bilkirkegård for en pris for resten, så de kan tjene flere penge generelt.

Men dette er en strategi bedst at overlade til dem, der kender deres vej rundt en motor.

Hvis du ikke falder ind under denne kategori så skal du ikke forsøge det, som du er usandsynligt at få en betydeligt bedre pris end du ville sælge bilen intakt.

Også vogte os for annoncer, der tilbyder urealistisk høje beløb til din skrot bil så generelt, når du ankommer til bilkirkegård, vil citatet falde drastisk.

Den velgørende mulighed
Organisationer såsom Charity Car og give en bil vil indsamle din bil, udfyld den nødvendige papirarbejde og donere de penge, du ville have fået til en velgørende organisation efter eget valg.

"Det er en rigtig nem måde at give til velgørenhed," siger Giv en bil stifter Tom Chance.

"Vi arbejder med over 400 velgørende organisationer, fra store dem som Cancer Research UK til mindre og regionale dem, så du vil være sikker på at finde en årsag, der er tæt på dit hjerte."

Glem ikke din refusion
Når din bil er blevet skrottet, og du har CoD, kan du kræve en restitution for ubrugte måneders bilforsikring og vægtafgift.

Tænker på at sælge i stedet for ophugning? Tjek vores 30-sekunders video guide for mere information.

yderligere