Login
Register
startmenuen

Hvordan vælger papir?

Dette spørgsmål vi hører så ofte, at de har besluttet at udarbejde og syntetisere anbefalinger om valg af papir i en enkelt note. Så hvordan du vælger det bedste papir til ...

Fiktion, erindringer, poesi.
Litteratur elskende ved, at fornøjelsen af ​​at læse bogen består af mange "små ting". Meget af det afhænger af papiret. Papiret skal være behageligt at røre ved, ikke tyk, ikke belagt. For at læse det ikke trætte øjnene, skal der vælges offset-papir mælk eller elfenben. Dette papir giver maksimal komfort i læsning: det er nok til at minde om, at de europæiske udgivere tager sig af øjnene på læserne, der producerer et papir på 99% af al litteratur.

Anbefalet papir vægt afhænger af Binding.
For bøger i paperback bør vælge papir med en massefylde på 65-80 g / m2, hardcover - ikke mere end 160 g / m2. De fleste forfattere mener, at "tykkere papiret, jo bedre bogen." I en vis forstand er det sådan her: Hvis du sammenligner for tynd papir med en tilstrækkeligt tæt. Men trykt på tykt papir bog, også bliver simpelthen ubelejligt at læse. Sider behøver ikke at vende, og bevæge sig, bogen vil søge at afsløre, hvordan den harmonika. Desuden kan denne bog "kollapse": papiret ikke er for tykt elastisk, med det resultat, at rygsøjlen vil bryde og falde ud inde arkene.

Kunst gallerier og bøger med billeder af høj kvalitet.
For sådanne medier velegnede mat offset-papir klasse "premium", for eksempel, Color Copy eller mat bestrøget papir. Dette papir selv ser solid, som vil gøre publikationen mere præsentabel. Også brugen af ​​mat papir har praktiske grunde: dette papir, i modsætning til den blanke, ikke blænding.


Instruktioner og teknisk litteratur er bedre at udskrive på offset eller mat coated papir med en massefylde på 65-90 g / m2.
Hvid offset-papir med den samme tæthed og egner godt til faglitterære, lærebøger, fagblade.
Illustreret børnebøger - offsetpapir tæthed på 80-90 g / m2 (softcover) og 80-160 g / m2 (hardcover).

Albums, illustreret indsats i bøger, årsrapporter, præsentationer - mat belagt med en massefylde på 90-200 eller offset-papir klasse "premium" 80-100 g / m2.

yderligere