Login
Register
startmenuen

Forkynd, at du starter fra bunden lære sprog

Glem alt om det antal år, du studerede det pågældende sprog, om i skolen eller på et sprog kursus. Beslut for dig selv, at det ikke tæller.

Du virkelig lære et sprog, når du taler det. I et sprogkursus, den tilladte tid for dig at tale er yderst begrænset. Desuden er du ikke i naturlige omgivelser. Alle situationer er falske, du handler i en leg. For at fjerne pres på dig selv, overbevise dig selv, at du er den mest uvidende person i dette sprog. Ved at starte fra bunden, kan du kun blive bedre. Fokus på læringsprocessen.

Kig efter en kammerat
Find ud af i dit nabolag et sted, hvor du nemt kan gå hver dag: bageri, nyhedsbureau, købmand, offentligt bibliotek. Spot en venlig person, der ikke synes alt for travlt. Nærme sig hende, og forklare, at du er ved at lære hendes sprog. Ville hun være villig til at hjælpe dig? Det eneste, hun havde behov for at gøre, er at tale med dig, 3 sætninger om dagen. Du vil forberede dem hver dag til at øve med hende. Det ville vare i mindre end 5 minutter, og det ville give dig gradvist tillid til at gå videre og tale med andre mennesker.

Den første møde kunne gå sådan: "Jeg er ny her. Jeg ønsker at lære xx. Kan du hjælpe mig? Hver dag, jeg kommer og vi taler. 3 sætninger. OKAY? Tak! Vi ses i morgen."
Når du har talt med din kammerat, målet er at gå videre og øve din dialog med så mange mennesker som muligt efter mottoet "lære lidt, bruger meget".

Dette er den metode udviklet af Thomas og Elizabeth Brewster i deres bog "Sprogtilegnelse Made Praktisk". Norman Viss fra Expat Every Day Support Center anvendt det med held lære Hausa og hollandsk. Denne samme fremgangsmåde er blevet anvendt af missionærer til deres store fordel. Hvis du gerne vil have et kig på praktiske anvisninger, kan du gennemse dette hæfte er baseret på det første kapitel af Brewsters arbejde.

yderligere