Login
Register
startmenuen

Laminatgulve Køberguide

Trin 1 - Hvordan man vælger et laminatgulv

En forholdsvis ny introduktion til det nordamerikanske marked, har laminatgulve været et populært valg for gulve i hele Europa i over 20 år. Faktisk europæiske producenter fortsætte med at lede markedet i kvalitet laminatgulv produktion. Mærker som Haro TRITTY konsekvent tilbyder hård, smukke laminatgulve, der står sin prøve.

Lær mere om de unikke kvaliteter af laminatgulve at træffe et valg, der passer til dig.

 
Hvad er laminatgulve?
Laminat er et fremstillet gulvbelægning produkt med unikt holdbare funktioner. Overfladen mønster, du ser i laminat er faktisk et fotografi trykt på overfladen af ​​materialet. Mens du kan finde laminatgulve i forskellige stilarter at efterligne alle former for naturlige materialer - såsom Haro Plaza serien - laminat gulve, der typisk ligner træ dominerer markedet. Selv om de fleste laminat ligner hårdttræ, er det ikke lavet af nogen hårdttræ arter. Faktisk er der ingen massivt træ anvendes i sin konstruktion.

 Hvordan laminatgulve lavet?

Laminat består af 4 lag, hver konstrueret med et bestemt formål:

 1. Bagsidelaget
Bagsidelaget er designet til at tilvejebringe strukturel integritet til produktet og til at tilvejebringe en barriere mod fugt. Bagsidelag materialer vil variere afhængigt af producenten, og spænder fra papir til en tynd melamin. De anvendes til at konstruere bagsidelaget materialer kan påvirke produktets levetid, så se efter laminat eller melamin underlag for bedre at beskytte mod vandskader og giver stabilitet til dit gulv.

 

2. Kernen
Kernen kan være fremstillet af en række materialer, igen afhængigt af producenten. Mest almindeligt, vil du finde en kerne af HDF (high density fiberplade) eller MDF (halvhårde fiberplader). Begge er holdbare, manipuleret træprodukter der er behandlet med harpiks for at gøre dem meget hårdt. Kig efter kvalitet laminatgulve med, hvor alle udsatte kanter behandles harpiks til at modstå svulmende effekter af vand. Den Haro Aquatec behandlingssystem giver dig garanti for, at Haro laminatgulve altid vil forblive i god form.

3. Den fotografiske lag
Under overfladen lag på toppen af ​​kernen, vil du finde en høj opløsning fotografisk billede af en rigtig hårdttræ board. Dette lag er undertiden benævnt indretning lag og er det, der giver laminat er det træ-lignende udseende.

Ligesom et foto, billedopløsning og laminat trykning processer kan variere afhængigt af producenten. Dårligt reproducerede billeder er modtagelige for farve ændrer sig over tid, så se efter en kvalitet fotografisk billede.

4. Slidlaget
Slidlaget er overfladen af ​​brættet. Det bærer produktets tekstur, forsegler den fotografiske design og giver en meget hård overflade for at modstå gående trafik og andre slitage.

Slidlag belægninger er lavet af hårde materialer, typisk en harpiks belagt cellulose og aluminiumoxid eller melamin. Wear lag får en slid klasse (AC) rating for holdbarhed. Kig efter en AC rating på 3 eller højere for en smuk, slidstærkt finish.

 De 4 lag fusioneres ved hjælp af en af ​​følgende metoder:
1. Direkte Trykkamre (DPL). Her er laminatet samles på én gang, derefter opvarmet og presset under ekstremt tryk til dannelse af en binding.
2. Høj-tryk (HPL). En nyere innovation ofte findes i premium-mærker, her, det øverste og nederste lag er først behandlet separat og fusioneres derefter igen til kernelaget under ekstremt tryk.

 Ja, laminatgulve er et flydende gulv
Dagens laminatgulve kommer klar til at samle, som glatte eller teksturerede individuelle planker med fjer og not kanter. Disse kanter glide sammen med en limfri klik led- eller låsesystem tillader gulvet at blive hurtigt samles med hånden eller med en hammer.

Historisk kun tilgængelig som en lim-down bord, er kvalitet laminat nu fremstillet som et flydende gulv, hvilket betyder brædderne klikkes sammen til ét solidt stykke og gulvet efterlades usikret på en undergulvet. Dette gør dagens laminat 50% hurtigere at installere, med mindre rod.

yderligere