Login
Register
startmenuen

Hvad er en kobling master cylinder, og hvor er det placeret?

I et køretøj med en manuel transmission, skal der være en eller anden måde for føreren at frigøre koblingen fra motoren svinghjulet for at skifte gear. I nogle køretøjer dette opnås via et kabel tilsluttet koblingspedalen. I andre opnås dette gennem et hydraulisk system, der omfatter en kobling master cylinder og en kobling slave cylinder.

Når chaufføren trykker på koblingspedalen, det skubber fremad et stempel inde i hovedcylinderen. Dette skubber væske, i det væsentlige det samme som bremsevæske, som skaber hydraulisk tryk. Væskeslanger bære denne tryk til slavecylinderen, der på sin side bevæger koblingen gaffel, hvilket igen frigør koblingen fra svinghjulet.

Koblingen hovedcylinder kan findes inde i motorrummet, der er knyttet til firewallen, overfor koblingspedalen. Det er normalt ved siden af bremsen master cylinder, yderligere til førersiden af køretøjet.
Hvordan ved jeg, om min kobling master cylinder skal udskiftes?

Over tid kan tætninger inden hovedcylinderen nedbryde af brug og forårsage lække ud af systemet. Uden ordentlig væskestande i systemet, kan koblingspedalen føles blød og ikke mulighed for korrekt bevægelse af koblingen. En blød pedal er det første tegn på, at noget er galt med koblingen master cylinder. Hvis pedalen føles "svampet", når du trykker på den, kan det være tegn på, at der er luft i det hydrauliske system, som du kan være i stand til at løse ved blødning systemet. Hvis pedalen synker til gulvet og forbliver der, når du tager foden fra, så er der absolut en lækage i kobling system.

Hvis du opdager, at du ofte skal påfylde væsken reservoir for kobling master cylinder, eller at hovedcylinderen har fedtet væske på det, så er det sandsynligvis har en lækage. Du kan også bede en assistent til at trykke koblingspedalen og se, hvis væskeniveauet sænker og hæver som forventet.

Hvis koblingen hovedcylinder ikke kan producere tilstrækkeligt tryk, så slavecylinderens måske ikke være i stand til at frigøre koblingen fuldstændigt. Dette kan føre til høje lyde fra motorrummet, mens du er stoppet og tomgang. Til sidst, hvis problemet får lov til at blive værre, kan du blive helt ude af stand til at flytte bilen i gear, så du immobile og har behov for en kobling hovedcylinder erstatning.
Kan jeg udskifte en kobling master cylinder selv?

Ja, det er muligt at ændre din egen kobling master cylinder. Efter at gøre det, vil du ønsker at bløde koblingen hydraulik, hvilket vil kræve hjælp fra en assistent. Vær sikker på at have en fangst gryde klar til enhver væske, der kan dræne når du afbryder hovedcylinder fra væskebeholder. Når dette er gjort, er du nødt til at afbryde hovedcylinderen fra koblingspedalen og unbolt det fra firewall. Så bare bolt på den nye pedal, tilslut alt, påfylde hydraulikvæske, og udlufte systemet og du vil være alle sæt.

yderligere