Login
Register
startmenuen

6 beklædningsgenstande, der forårsagede Optøjer

Tøjet kan gøre manden, men nogle gange er det, hvad tøjet gøre manden gøre, der gør historien. Gennem historien har der været mere end et par eksempler på en beklædningsgenstand faktisk opildne et oprør. Her er nogle eksempler.

1. En TOP HAT

I 1797, blev London herreekviperingshandler John Hetherington trukket i retten anklaget for at overtræde kongens fred, fundet skyldig og dømt til at betale en £ 50 fint. Hans forbrydelse? Iført en silke top hat, eller, som det blev beskrevet i retten, "vises på offentlig vej iført på hans hoved en høj struktur, der har en lysende glans og beregnet til at skræmme frygtsomme folk." ?? Ifølge samtidige beretninger, folk buhet, hunde gøede, besvimede kvinder, og en lille dreng lidt en brækket arm efter en menneskemængde dannet omkring den ulykkelige Mr. Hetherington.

Top hatte blev åbenbart forbudt i London for en tid efter, at selv ikke for meget lange-50 år senere, Prince Albert boostet hatten popularitet i England ved at bære en, og om oprettelse af forrang top hat for de kommende generationer. I Amerika er det næsten umuligt at forestille Abraham Lincoln uden det, Matador ville bare ikke være det samme uden det, og hvad der ellers ville Onkel Sam muligvis bære?

2. stråhatte

Accept af top hat voksede og 1920'erne, har kvinder ikke besvime og hunde gøede ikke over at se herrer klædte thusly. Men stråhat dog, det er en anden historie.

Over flere nætter i September 1922, bander af hundredvis af unge bøller terroriseret Manhattan, ødelægger enhver "unseasonable stråhat" de fandt. Ifølge moderne New York Times rapporterer, blev disse mode vigilantes bevæbnet med stokke, nogle med søm i enderne, og tvungne mænd i stråhatte til at køre "gauntlets" ?? af næver og støvler. Gaderne var fyldt med brudte og trampet stråhatte og resterne af strå hat bål, blev politiet tilkaldt for at sprede uregerlige hat-hadere, og hat butikker blev tvunget til at holde åbent sent til at rumme den nyligt uden hat.

Ifølge Times, de hat-smashers var bander af det meste unge drenge, der tog meget alvorligt 15 September ende stråhat sæson.

Mens Dommer Peter A. Hatting (nej, virkelig) stadfæstede umistelige ret en mand til at bære en stråhat "i en januar snestorm hvis han ønsker," ?? de hat-smashers uenige, vælger i stedet at angribe enhver halm kasketter person og ødelægge deres hat til dem. Snesevis blev arresteret og idømt en bøde i løbet af urolighederne og mennesker, herunder flere off-duty og formentlig halm hat-iført politifolk, blev såret.

Mærkeligt var denne samme scenarie udfoldede kun otte år tidligere, i Bridgeton, New Jersey, hvor den officielle afslutning hat sæsonen var September 1. hat-snatching startede som et broderskab prank, men hurtigt udviklede sig voldeligt, da folk fik rowdy og hat- wearers begyndte at kæmpe tilbage. Til sidst, havde politiet og brandvæsnet til at blive indkaldt for at kue uromagerne og en god del af dem blev trukket ind i retten.

3. En SOCCER JERSEY

roose.jpg
Fodbold fans har aldrig haft meget svært ved at finde ting at optøjer omkring, nyder et ry som nogle af de mest rabiate af sportsfans. Men tilbage i 1910, var det en artikel i tøj, der efter sigende bedt optøjer ved en fodboldkamp. Åbenbart, berømte målmand Leigh Richmond Roose forårsagede en skænderi, da han spillede som gæst for Port Vale hold i en reserverne kamp mod sin tidligere klub, Stoke-og insisterede på at bære sin gamle Stoke trøje. Selvom han vandt Man-of-the-Match, som ikke stoppe optøjerne fans og spillere.

4. bukse NEDERDELE

Paris tager sit mode meget, meget alvorligt. Så alvorligt, i virkeligheden, at bære det forkerte ting har faktisk forårsaget optøjer.

I 1911, to rivaliserende parisiske couture huse lanceret deres "bukse nederdele," ?? en nyskabelse i mode, der betrådte den meget faste linje mellem kønnene og syntes at love en større fleksibilitet for kvinder generelt. Der var to forskellige versioner af bukse nederdel: Den ene var en slags baggy bukser med en meget lavthængende skridtet, der beskrives som "en sæk med huller lavet til benene til at gå igennem," ?? ikke ulig de mode på høje gader i dag, og det andet et par af den samme slags bukser toppet med en over-nederdel, igen, ikke ulig high street mode i dag. Begge versioner blev lanceret af modeller på åbningsdagen af ​​racing sæson til generel afsky og væmmelse, men heldigvis, ingen vold.

Det var ikke før damerne forsøgte at promenade deres fremtidige mode på boulevarderne at fisticuffs startet-på Place de l'Opera, blev de fattige modeller angrebet af en spottende hob af mode filistrene, der trak deres hår, trampet deres hatte , og reducerede dem til tårer. En trup af politifolk på cykler blev afsendt for at redde pigerne og eskortere dem i sikkerhed.

5. kappe NEDERDELE

Optøjer i Paris får vi-folk i Paris elsker nogen undskyldning, god eller ej, til optøjer-men på noget-går Coney Island? Bizarre, men sandt.

I 1908 to kvinder, klædt i dristige kappe eller Directoire, nederdele-meget stramme, men lange, nederdele-blev tvunget til at søge tilflugt i en bil fra en vred, trykker menneskemængde indtil de blev reddet af politiet. Ifølge en moderne rapport fra New York Times, de to kvinder, klædt i "stålgrå" ?? og "gusten lilla" ?? henholdsvis foran en restaurant med deres datoer. De par forsøgte at gå til middag, da en menneskemængde begyndte at danne omkring kvinderne, "strakte halsen og gøre bemærkninger, som ikke behage wearers af nederdele." ??

Kvinderne blev tvunget tilbage ind i bilen, som de flere hundrede mænd og kvinder, fortrængning omkring dem; den lokale politimand måtte kalde i reserverne for at sprede pøbelen.

6. noget tøj overhovedet

I marts 2009 blev en turist skylden for en "mini-optøjer" ?? ved et svingende sex fest på en australsk nudist lejr efter nægtede han at fjerne hans tøj. Virkelig.

Ifølge ejeren af ​​White Cockatoo Resort i North Queensland, hvor skænderi opstod, kampen startede, da fire kvindelige gæster blev konfronteret med en klædt mand. Kvinderne klagede over, at hvis han ville se dem nøgne, de burde komme til at se ham nøgen så godt. Ejeren spurgte manden til at fjerne hans tøj, manden fik vred, nogle "ævl-kævl" ?? (Uanset hvad det betyder) efterfulgt, manden blev skudt i gang i lokalerne, og politiet blev kaldt.

yderligere